Flammans Skafferi

I Storlien ligger Flammans Skafferi, det eldas i stenugnen och bjuds in till härliga middagar där råvarorna är hämtade från traktens skogar, fjäll och vattendrag. På menyn kan det finnas allt ifrån surdegspizza på jämtländskt vis till avsmakningsmenyer tillagade på råvaror från våra hållbara bönder, odlare och mathantverkare. Till och med desserterna kan åka in i vedugnen och få smak av björkveden.

Gästspel tillsammans med kockar, bönder, odlare, mathantverkare, dryckeskunniga m.fl som alla delar vår inställning till hållbar matlagning s.k. relationsmat, är också ett inslag i Flammans verksamhet.

På småskaliga Flammans skafferi brinner man för ett mathantverk som man döpt till relationsmat. Varje liten detalj handlar om kärlek till naturen och hållbara jordbruk, och en stor del av råvarorna skördas av personalen själva och deras goda vänner. Frukter, örter, bär, kött och fisk konserveras, röks, kokas och torkas i samklang med säsong och tillgång. Rågade med smak av fjäll, skog och sjö. Under året har Lena Flaten och hennes team förberett allt genom att plocka och samla in de ingredienser som nu ligger till grund för de olika menyer som serveras.

Programpunkter