I hjärtat av Åre finns Texas

Imorgon torsdag blir det Texas BBQ, drinkar med Mixed by Bella på Åre Torg, besök till Trägårn och så firar Åre Bageri sin födelsedag. 

Melleruds Pilsner presenterar Kocken vid Ofyren på Åre torg vid lunchen. Tillsammans med Louise Johansson – finalist Årets Kock 2019 bjuder de in till en fantastisk matupplevelse ute i friska luften, mitt i Åre by.

Här finns mer info.

Som vanligt finns det dryckesalternativ även denna dag i vår bar på torget. Det blir Mixed by Bella som den här torsdagen kommer skapa fantastiska blåbärs- och grandrinkar på Åre Bränneriets gin. 

Helt klart värt ett besök.  

Missade ni den boka en plats med Åreguiderna och Emma Shields idag, onsdag? Ingen fara, imorgon torsdag kommer bli precis lika bra och då är det Jessie Sommarström som står för kockandet på fjället. 

Gå in och boka nu!

Vad är Trägårn?

Möts i en pratstund om Trägårns resa mot att bli sopfri och cirkulär, att hitta kreativitet i platsens begränsningar, om att bygga matjord och om matens del i samhällsbyggnationen. Pratstunden gästas av också av bland annat Jörgen Andersson som driver Fjällbete i Undersåker.

Läs mer och boka din plats här. 

Franskt blir amerikanskt blir Texas när Bark BBQ med Ben Game vid grillarna kommer och kickstartar våren med en Texas BBQ ute på terrassen vid Mister French. 

Läs mer här.

För den som gillar kött och mysterier passar det utmärkt att besöka Fjällpuben som har ett samarbete med Slaktar’n i Östersund. Varje dag levereras en hemlig köttlåda som Fjällpubens köksmästare tillsammans med kockarna får komponera en för kvällen unik rätt.

Det vill du väl inte missa?

Åre Bageri fyller dessutom år och firar det genom att baka vårens och sommarens nyheter. 

Valfritt att suktas här. 

Och på torsdagskvällen gästar Johan Backéus, som vann Årets Kock 2017, Åre Ölkafé där han bjuder in till middag i det vildplockade tecknet. 

Läs mer och boka här!

Men innan allt drar igång så ses vi ju på ÅGW TV!

Här ser ni hela tablån. 

För att hålla både er och vår by trygg denna vecka kommer vi jobba aktivt med att följa rekommendationerna som gäller lokalt och nationellt. Vi ber också er om hjälp att ta ert personliga ansvar när ni besöker programpunkterna.

Här hittar ni mer information om rådande rekommendationer.