Tunnbrödsbakning på Kafé Gården, Åre Hembygdsgård

Kafé Gården, Åre Hembygdsgård ligger strax väster om Åre Torg. Här bevaras det traditioner och värnas om det hållbara.

Måndag, onsdag och fredag är ni välkomna att prova på och testa tunnbrödsbakning. Det är drop-in från 12.00 som gäller, men kom gärna så nära 12.00 som möjligt för då kommer degen vara klar.

Det kommer vara självservering i fiket där man kan köpa kakor och tunnbrödstutar. Det går självklart bra att komma förbi på en fika bara och njuta av omgivningen.

TUNNBRÖDSBAKNING I FJAUSETS BAGARSTUGA PÅ GÅRDEN
Mån, Ons & (Fre) 12-16 (15)
75 kr/egenbakad kaka

KAFÈ GÅRDENS ÖPPETTIDER
vard 12-16

 

 

Kafé Gården är en kultur- och hållbarhetsnod 2,8 km längs gamla vägen. väster om Åre torg. Gårdens resa började i somras och tanken är att bygga en inkluderande plats med hållbara reella lösningar för allmänheten. Kafèet ligger på en plats som andas kulturarv med fjällvärdens storslagna natur som bakgrund.
Här kan man fika hembakat ekologiskt tunnbröd, krus (småkakor), egen odlade grödor, lokalt producerade varor samt bokashi komposter m.m.

Vår vision är att odla och ät efter breddgrad samt lär känna din historia för att öka medvetenheten om hur vi hamnade där vi är idag med klimatkris, minskad biodiversitet o.s.v. för att vi ska kunna göra genomtänkta medvetna val in i framtiden.

Bevarandet av kulturarv känns viktigt så kom och testa på att baka ditt egna tunnbröd eller bara fika i ett hus som är över 300 år gammalt.

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
03 Feb 12:00 Begränsat antal 75 SEK
05 Feb 12:00 Begränsat antal 75 SEK
07 Feb 12:00 Begränsat antal 75 SEK

Presenteras av:

Kafé Gården, Åre Hembygdsgård