Svartbergets Fjällbryggeri & Åre Bryggcompagni gästar torget

På fredag och lördag under Åre Gastronomy Week kommer Svartbergets Fjällbryggeri & Åre Bryggcompagni tar över baren tillsammans med deras grymma lokala bryggde öl. Kika förbi torget mellan 12-15.
Detta smak upplevelse vill man inte missa!

Svartberget servera:

ORIGINS
Helles lager bryggd på lokal malt och svensk humle. Maltig smak med inslag av ljust knäckebröd, citrus, aprikos och honung.

HAZY AFTERNOON
Session New England IPA med citra och sabro humle.
Fruktig smak med tydlig beska, inslag av mango, tallkåda, passionsfrukt, ananas och grapefrukt. Fruktig, frisk och tropisk.

BERGSFOLK PALE ALE
SessionPale Ale i west coast stil!
För folk på berget

STRAWBERRY SKUTAN FOREVER
Suröl med massa jordgubbar!
Fruktig, syrlig smak med tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av blodgrapefrukt och ljust bröd.


Åre Bryggcompagni servera:

FJÄLLEN
En modern, dubbelt torrhumlad pale ale i med mjuk munkänsla och mycket fruktig karaktär från humlen.

LEKATT GRISETTE
Belgisk lätt ölstil torrhumlad med citra och bergamott, passar ypperligt till seafood och asiatiska köket

COMMUNITY BEER PILSNER
En klassisk tysk pilsner som bryggs med pilsnermalt, Tillsammans med lite mellanmörk karamellmalt bildas en fin maltig fyllighet. Humlad med Magnum och Hallertau Mittelfrüh.

LYNGBERA (fredag bara)
En Northern Wild Ale från vår vilda produktion i Huså, en öl vi bryggt tillsammans med Undersåkers Charkuterifabrik och som är lagrad på pressade lingon. Ölet är jäst med vild honung från Fäviken samt några utvalda vilda jästssorter.

COMMUNITY BEER PALE ALE (lördag bara)
En frisk och fruktig pale ale som vi brygger med Voss Kveik jäst och torrhumlar lätt med Simcoe.
En törstsläckare som passar i alla lägen.


Svartbergets Fjällbryggeri
2017 började vi brygga egen öl för vår backrestaurang, som ligger halvvägs upp på Åreskutan. Vi ville kunna erbjuda våra gäster lokalproducerad öl med smak och variation, som skulle passa efter en dag på skidor. Källaren blev till bryggeri och bryggpubsformatet gjorde att vi kunde expermimentera med recept och möta våra ölkunder direkt över bardisken. Ölen blev populär och 2019 öppnade vi också ett produktionsbryggeri Duved för att kunna möta efterfrågan och förse fler öldrickare med spännande smakrik öl.
Vårt öl finns nu på Systembolaget, i dagligvaruandeln, på restauranger och självklart kan du besöka oss på våra två bryggerier och prova vår öl.

Åre Bryggcompagni

Vår bryggfilosofi innebär att vi tar ett avstamp i de gamla öltraditionerna och samtidigt moderniserar och anpassar dem för att leverera ett verkligt högklassigt öl. Ett öl som ska passa riktigt bra till bords såväl som på egen hand efter en ansträngande dag i fjällen.

Vi har idag två bryggerier, ett för vår vilda produktion i Huså där allt en gång började samt ett större bryggeri i Ängarna strax utanför Åre by.

För att hålla både er och vår by trygg denna vecka kommer vi jobba aktivt med att följa rekommendationerna som gäller lokalt och nationellt. Vi ber också er om hjälp att ta ert personliga ansvar när ni besöker denna programpunkt.

Här hittar ni mer information om rådande rekommendationer.

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
16 Apr 12:00 Begränsat antal Varierande SEK
17 Apr 12:00 Begränsat antal Varierande SEK

Presenteras av: