Pop-Up restaurang, Thomas Sjögren Årets Kock 2015

Under Åre Gastronomy Week gästar Årets Kock från 2015, Thomas Sjögren vår Pop-Up!

Tack vare vår Huvudsponsor Melleruds och vårt samarbete med Årets Kock föreningen är vi stolta att kunna presentera att Årets Kock 2015, Thomas Sjögren, kommer till Åre Gastronomy Week. Där kommer han laga en fantastisk avsmakningsmeny i vår PopUp-restaurang mitt på Åre Torg.

Råvarorna som Thomas har att jobba med kommer från en jämtländska producenter & mathantverkare som med omsorg har valts ut av Lena Flaten från Restaurang Flamman i Storlien och dryckespaketet är noga utvalt av Principium Dryck.

Pris: 990 kronor

Dryckespaket: 600 kronor

Alkoholfritt dryckespaket: 300 kronor

Endast 24 personer kommer få delta vid middagen denna kväll, träffa Thomas och uppleva hans fantastiska hantverk.

Det går inte att anmäla sitt intresse längre. Vi meddelar vilka som fått platser inom kort.

Om Thomas:

Thomas Sjögren är född den 30 mars 1991 och är uppväxt i Granö, Umeå. Thomas är aktiv på Smögen och driver Skärets Krog, Skärets Café, Smögens Bageri och Loftet i Hunnebostrand samt sommartid på den lilla krogen Hampholmen utanför Kungshamns. Har erfarenhet från restauranger som Swedish Taste, 28+, Thörnströms Kök-Privata Rum i Göteborg. Utöver Årets Kock 2015 har Thomas kommit två i tävlingen Nordic Chef of the Year samt tagit ett VM-silver med Juniorkocklandslaget 2014.

Oväntade smaker

Det som kännetecknar Thomas Sjögren som kock är hans enkla men vällagade mat med oväntade smaker och förmågan att lyfta fram rätter på ett lite överraskande sätt. Thomas försöker skapa en twist som gör maten extra intressant och att det lilla extra märks när man äter. Basen är alltid råvaran och stort fokus ligger på att hitta råvaror av hög kvalitet. På tal om råvaror, alger är något som fascinerar Thomas och som han tycker att vi borde bli bättre på att använda i vår matlagning. Det finns så många olika sorter och alla har sin charm menar han.

Jag inspireras av personer som är drivna och älskar det de gör; allt ifrån en bonde som gör precis allt för att hans morötter ska bli så fina och smakrika som det bara är möjligt till personen som drar ihop ett gäng och kör en kurs baserat på just de morötterna som bonden odlat fram.

 

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
08 Feb 19:00 24st Se text ovan SEK

Presenteras av:

Åre Torg