Pop-Up restaurang, Stefan Eriksson Årets Kock 2005

Under Åre Gastronomy Week gästar Årets Kock från 2005, Stefan Eriksson vår Pop-Up!

Tack vare vår Huvudsponsor Melleruds och vårt samarbete med Årets Kock föreningen är vi stolta att kunna presentera att Årets Kock 2005, Stefan Eriksson, kommer till Åre Gastronomy Week. Där kommer han laga en fantastisk avsmakningsmeny i vår PopUp-restaurang mitt på Åre Torg.

Råvarorna som Stefan har att jobba med kommer från en jämtländska producenter & mathantverkare som med omsorg har valts ut av Lena Flaten från Restaurang Flamman i Storlien och dryckespaketet är noga utvalt av Principium Dryck.

Pris: 990 kronor

Dryckespaket: 600 kronor

Alkoholfritt dryckespaket: 300 kronor

Endast 24 personer kommer få delta vid middagen denna kväll, träffa Stefan och uppleva hans fantastiska hantverk.

Det går inte att anmäla sitt intresse längre. Vi meddelar vilka som fått platser inom kort.

Om Stefan

Stefan Eriksson föddes den 14 december 1973 och är uppvuxen i Stockholm. Genom projektet Exceptionell Råvara har Stefan arbetat som kock och konsult inom råvaruutveckling. Han har erfarenhet från Restaurang Seth’s och hotellet Ett Hem i Stockholm och har drivit Stefan Eriksson Matstudio samt varit involverad i Atelier Food; en plattform för att utveckla framtidens samhälle genom mat – och samtidigt söka matens framtid. Förutom Årets Kock 2005 har Stefan tävlat i Årets Gröna Kock 2000, vunnit Årets Seniormat 2011 samt skapat Nobelmenyn 2008.

Jag börjar alltid från grunden

 Stefan Erikssons matfilosofi baseras på gedigen kunskap, att lära sig hur råvaran produceras och vad det innebär för råvarans smak, kvalité och hur den behöver tillagas. Sedan sätta sig in i och verkligen förstå vad som händer med en råvara när den utsätts för värme och kyla, när man skär i den och så vidare. Därefter tänka på smaksättning och vilket sammanhang maten ska serveras. Om man börjar med filosofin ovan kommer resten av matlagningen naturligt.

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
07 Feb 19:00 24st Se text ovan SEK

Presenteras av:

Åre Torg