Pop-Up restaurang, Jonas Dahlbom Årets Kock 1996

Under Åre Gastronomy Week gästar Årets Kock från 1996, Jonas Dahlbom vår Pop-Up!

Tack vare vår Huvudsponsor Melleruds och vårt samarbete med Årets Kock föreningen är vi stolta att kunna presentera att Årets Kock 1996, Jonas Dahlbom, kommer till Åre Gastronomy Week. Där kommer han laga en fantastisk avsmakningsmeny i vår PopUp-restaurang mitt på Åre Torg.

Råvarorna som Jonas har att jobba med kommer från en jämtländska producenter & mathantverkare som med omsorg har valts ut av Lena Flaten från Restaurang Flamman i Storlien och dryckespaketet är noga utvalt av Principium Dryck.

Pris: 990 kronor

Dryckespaket: 600 kronor

Alkoholfritt dryckespaket: 300 kronor

Endast 24 personer kommer få delta vid middagen denna kväll, träffa Jonas och uppleva hans fantastiska hantverk.

Vi får har fått loss några fler platser till denna exklusiva middag!
In och anmäl ert intresse här!

Om Jonas

Jonas Dahlbom är född den 22 juni 1969 och växte upp i Halmstad. Han har erfarenhet från krogarna Johanna, La Scala och Sjömagasinet i Göteborg samt Stefan Holmström i Halmstad. Karriären som krögare inledde Jonas tillsammans med sin bror Anders Dahlbom, Årets Kock 1993. De har genom åren drivit restaurangerna Bröderna Dahlbom i Fiskekörka, Bröderna Dahlbom, Trädgår’n, Tabla och Tempu Sushi i Göteborg samt Restaurang Dahlbom på Torget i Åre.

Nu arbetar Jonas som kreativ kulinarisk ledare på Gröna Lund samtidigt som han driver nya Furuvik Havskrog i Furuvik. Utöver vinsten i Årets Kock 1996 kom Jonas fyra i Bocuse d’Or 2005 och coachade Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, när han vann guld i EM i Stockholm 2014 och brons i Bocuse d’Or 2015.

En bransch som aldrig slutar utvecklas

Redan i skolan stod det klart att Jonas var riktigt duktig på mat, han fick sin första femma och var fast. Därefter har Jonas haft möjlighet att arbeta med väldigt duktiga matlagare som också har varit hans mentorer och format Jonas som kock. Inspirationen hämtar han från sina resor och restaurangbesök både i Sverige och runt om i världen. De asiatiska smakerna ligger honom väldigt nära hjärtat, men han är skolad i det klassiska köket vilket också speglas i Jonas matlagning. På frågan om branschens utveckling svarar han att hållbarhetstänket inom mat och dryck kommer växa och bli ännu viktigare och att vi som en naturlig följd av det kommer att få se fler veganska och vegetariska restauranger.

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
05 Feb 19:00 24st Se text ovan SEK

Presenteras av:

Åre Torg