Pop-Up restaurang, David Lundqvist Årets Kock 2018

Under Åre Gastronomy Week gästar Årets Kock 2018, David Lundqvist vår Pop-Up!

Tack vare vår Huvudsponsor Melleruds och vårt samarbete med Årets Kock föreningen är vi stolta att kunna presentera att Årets Kock 2018, David Lundqvist, kommer till Åre Gastronomy Week.
Där kommer han laga en fantastisk avsmakningsmeny i vår PopUp-restaurang mitt på Åre Torg.

Råvarorna som David har att jobba med kommer från en jämtländska producenter & mathantverkare som med omsorg har valts ut av Lena Flaten från Restaurang Flamman i Storlien och dryckespaketet är noga utvalt av Principium Dryck.

Pris: 990 kronor

Dryckespaket: 600 kronor

Alkoholfritt dryckespaket: 300 kronor

Endast 24 personer kommer få delta vid middagen denna kväll, träffa David och uppleva hans fantastiska hantverk.

Om David

David Lundqvist är född år 1985 i Långelanda, Orust. David har erfarenhet från restauranger som Grand Hotel Saltsjöbaden, Gute Köttrestaurang & Grillbistro, Operakällaren och Restaurang Jonas i Stockholm samt Hos Pelle, Fiskekrogen och  Restaurang Fond i Göteborg. Han började redan som 13-åring att arbeta på Slussens Pensionat på Orust, där blev han kvar i hela tio år, var av de sista som kökschef.

En ärlig matlagning

2018 var tredje gången som David Lundqvist deltog i Årets Kock, han stod även i final både 2015 och 2016. David beskriver sig själv som en ärlig matlagare som alltid levererar höga smaker paketerat med en enkelhet, men utan att glömma finess och grym finish. Om David själv får bestämma fredagsmiddagen är favoriten; matjessill, svensk färskpotatis, hackat ägg och lök med brynt smör, han tackar inte heller nej till nyfångad makrill grillad över öppen eld.

Redan som ung bestämde sig David för att kockyrket var hans framtid, och sen dess har han jobbat fokuserat för att nå så långt han bara kan. Inställningen är att hela tiden utvecklas och att laga riktigt god mat.

”Det känns… äntligen! Igår var det lite knackigt, det var roligt och så, men det var knackigt. Jag gick in övertaggad, jag pushade på lite för hårt och fick inte rätta känslan. Sen blev det en lång väntan på slutet. ”- David Lundqvist, Årets Kock 2018

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
04 Feb 19:00 24st Se text ovan SEK

Presenteras av:

Åre Torg