Pop-Up restaurang, Martin Moses Årets Kock 2019

Åre Gastronomy Week öppnar med vinnaren av Årets Kock, Martin Moses!

Tack vare vår Huvudsponsor Melleruds och vårt samarbete med Årets Kock föreningen är vi stolta att kunna presentera att vinnaren av Årets Kock 2019, Martin Moses öppnar Åre Gastronomy Week med att laga en fantastisk avsmakningsmeny i vår PopUp-restaurang mitt på Åre Torg.

Råvarorna som Martin har att jobba med kommer från en jämtländska producenter & mathantverkare som med omsorg har valts ut av Lena Flaten från Restaurang Flamman i Storlien och dryckespaketet är noga utvalt av Principium Dryck.

Pris: 990 kronor
Dryckespaket: 600 kronor
Alkoholfritt dryckespaket: 300 kronor

Endast 24 personer kommer få delta vid middagen denna kväll, träffa Martin och uppleva hans fantastiska hantverk.

Det går inte att anmäla sitt intresse längre. Vi meddelar vilka som fått platser inom kort.

Om Martin

Martin Moses är född 1982 och uppvuxen i Växjö, sedan 2005 är han verksam i Göteborg hos Götaplatsgruppen. Martin inledde sin karriär hos PM & Vänner och gick därefter till Fond och SK Mat & Människor där han arbetar som kökschef och med utveckling av koncernens restauranger. 2019 stod Martin högst upp på pallen i Årets Kock, men redan 2018 var han snubblande nära då han tog silver med bara en poäng från vinst. Om du kollar bakåt i böckerna så hittar du även Martin i finalen av Årets Kock 2007, då under namnet Pettersson.

Husman på tallriken

Martin har arbetat på Michelinkrogar i mer än tio år, hans signum är höga smaker med få ingredienser där varje råvara får möjlighet att framträda i både smak och struktur. Hemma lagar Martin gärna svensk och asiatisk husmanskost. Inspirerad av sin uppväxt där han redan som ung hade stort intresse för råvaror och plockade mycket svamp och bär, fiskade och odlade grönsaker, och såklart från sina många resor till Malaysia där Martins fru har sina rötter.
Det är otroligt utvecklande och lärorikt att tävla och jag tar med mig mycket från resan med Årets Kock. Men bäst trivs jag ändå i köket när jag får laga mat, och ute hos leverantörerna – det är närheten till råvarorna som genomsyrar hela min matlagning, att alltid anpassa maten efter säsong och vad som finns tillgängligt.”

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
03 Feb 19:00 24st Se text ovan SEK

Presenteras av:

Åre Torg