Smaker från Ofyren på Åre Torg med Årets Kock Jimmi Eriksson

Melleruds Pilsner presenterar Kocken vid Ofyren på Åre torg.
Tillsammans med Jimmi Eriksson – vinnare Årets Kock 2016 bjuder de in till en fantastisk matupplevelse ute i friska luften, mitt i Åre by.

En av Sveriges bästa kockar bjuder på nya spännande och enklare smaker som serveras rykande varma vid Ofyrens sprakande eld mellan 12-15.

 

Jimmi Eriksson

 

Jimmi Eriksson är född den 7 juli 1987 och är uppvuxen i Kungsängen, Stockholm. Jimmi har erfarenhet från restauranger som Lilla Ego, Pontus och Restaurang Jonas i Stockholm. Han har också arbetat utomlands i fyra år, bland annat vid Medelhavet och i London. Utöver Årets Kock 2016 har Jimmi vunnit Årets Unga Kock 2013, tagit silver i internationella Årets Unga Kock i Istanbul 2013, Concours International des Jeunes Chefs Rôtisseurs, och han vann Nordiska Mästerskapen 2017. Jimmi är medlem i Kocklandslaget.

Jimmi Eriksson tycker om enkel, rustik mat med mycket smak och olika texturer. Särskilt mycket gillar han det han kallar ”storstadskäk” och överraskar ofta med nya smakkombinationer samt blandar gärna olika texturer på tallriken – det måste hända något i munnen när man äter. Filosofin bakom sin matlagning förklarar han är att hitta bra smakkombinationer och konsistenser och att maximera råvaran. Han vill ha höga smaker i de råvaror han arbetar med och få ut så mycket som möjligt av dem.

“Att ständigt utvecklas, få mer erfarenhet och lärdom av branschen med hjälp av det jag inspireras av.”

 

 

För att hålla både er och vår by trygg denna vecka kommer vi jobba aktivt med att följa rekommendationerna som gäller lokalt och nationellt. Vi ber också er om hjälp att ta ert personliga ansvar när ni besöker denna programpunkt.

Här hittar ni mer information om rådande rekommendationer.

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
16 Apr 12:00 Begränsat antal Varierande SEK

Presenteras av: