Digital Cook-Along med Årets Kock Johan Backéus

Melleruds Pilsner presenterar Cook-along direkt från matstudion i Åre.
Här ges ni möjligheten att laga en trerätters middag tillsammans med
Johan Backéus – vinnare Årets Kock 2017.

Detta är en unik matlagningsupplevelse, där Ni tillsammans med Johan via ett digitalt forum lagar mat tillsammans. Deltagare från Åretrakten kommer att få en råvarukorg med alla tillbehör hemlevererad till er under eftermiddagen, medan ni laddar upp i stugan för en fantastiskt spännande kväll med stjärnkocken och trevligt umgänge i gastronomins tecken.

Anmäl er interesse för Johans Cook-along här!
Platserna är få så det är först till kvarn,
och en bekräftelse av platserna kommer att svaras därefter.

För alla er runtom i Sverige som vill vara med så kan råvarorna på inköpslistan anpassas efter det som finns lokalt där ni bor och en länk till Johans Cook-along kommer att vara tillgänglig på vår hemsida.
Klicka här för att komma åt inköpslistan samt instruktionerna.

Johan Backéus är född den 27 februari 1986 och är uppvuxen i Matfors, Sundsvall. Johan har erfarenhet från restauranger som Aveqia, Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang Lux i Stockholm. Totalt har Johan ställt upp i Årets Kock sex gånger och förutom segern i Årets Kock 2017 kom han till semifinal 2012, tog silver 2013, var i final 2014 och tog silver 2016.

En klassisk Backéusrätt är en tallrik där det är tydligt vad man äter, man ska både kunna se och känna vad det är för råvaror som står i fokus. Kort och gott: en fänkål ska smaka fänkål. Ofta jobbar Johan med råvaran i olika former och texturer i en och samma rätt, som puré, chips, fermentera, sylta och så vidare. Johans stil kan beskrivas som nordisk med asiatiska influenser och lätta, fräscha smaker. För Johan är grunden till all matlagning glädje. Det ska vara roligt att laga mat och gör du det med både hjärta och själ samt en stor respekt för råvaran så kommer det också synas på tallriken. Matintresset kommer från mamma och farmor som lagade rejäl mat och alltid lät Johan vara med i köket. Jag gillar det, att laga mat tillsammans och involvera gästen i att själv färdigställa rätten genom att t. ex. riva något över tallriken de får in.

“Jag har utvecklats något enormt med hjälp av Årets Kock. Alla gånger jag ställt upp har jag fått med mig värdefull kunskap och erfarenhet som har format mig till den kock jag är i dag.”

För att hålla både er och vår by trygg denna vecka kommer vi jobba aktivt med att följa rekommendationerna som gäller lokalt och nationellt. Vi ber också er om hjälp att ta ert personliga ansvar när ni besöker denna programpunkt.

Här hittar ni mer information om rådande rekommendationer.

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
16 Apr 18:00 16st 595 SEK

Presenteras av: