Imilla gästas av Årets Kock Ludwig Tjörnemo

Råvarorna som ligger till grund för kockarnas gästmenyer är hämtade från traktens skogar, fjäll och vattendrag. En varukorg av renaste slag, handplockad från jämtländska odlare, bönder och mathantverkare. Årets tema som sätter tonen är vildplockat från skog, hav och fjäll. Det innebär att nyttja och skapa, utifrån det som finns naturligt runt omkring i Jämtland, det som växer i säsong som är grundstommen för lokal, hållbar gastronomi. Måltiderna kombineras med pilsner från Melleruds ekologiska produktserie och det erbjuds även en del pilsnernyheter – både med och utan alkohol – allt för den optimala smakupplevelsen.

På måndagen startar vi starkt då Ludwig Tjörnemo, som vann Årets Kock 2020, gästar restaurangen Imilla.


MENY

Snackas:
Broccoliklubba med jalapeno
Picklade kålrabbi med havskräfta och fermenterad ingefära
Tartlette med ostkräm och stembitsrom
1. Inkokt kronärtskocka med vitsparis och ramslök
2. Märgrökt gös med picklad majrova, kaviar och vattenkrassesabayonne
3. Kanin med kål och fermenterad svamp. ”Vinnarrätten från Årets kock 2020”
4. Bakad rabarber med brödkräm och älgörtsglass
5. Kaffe godis

Imilla

Vi jobbar aktivt med menyn via svarta tavlor i restaurangen och det varierar dag till dag vad vi serverar, dels beroende på säsong men också vad vi känner för!

Vår mat tar inspiration i Frankrike och Norden men med smaker från världens alla kök. Vi lagar mat som vi gillar och med 100% kärlek & passion kommer man långt.

Livet är på tok för kort för att äta & dricka dåligt!

Ludwig Tjörnemo 

Ludwig är född 1991 och har jobbat på många stjärnkrogar världen över. Han har tävlat en hel del under åren och 2018 kom Ludwig på tredje plats i Årets Kock. När han var 13 år fick han följa med sin systers man till hans jobb i restaurangköket och där blev det prao och sedermera ett sommarjobb och sen var Ludwig fast för den intensiva pulsen och den fartfyllda vardagen.

 

 

” Att jobba med människor som delar samma passion som en själv är ju en ynnest och att hela tiden få utmana sig själv och skapa något unikt. Det är nog den största anledningen varför jag bestämde mig för att bli kock.”

För att hålla både er och vår by trygg denna vecka kommer vi jobba aktivt med att följa rekommendationerna som gäller lokalt och nationellt. Vi ber också er om hjälp att ta ert personliga ansvar när ni besöker denna programpunkt.

Här hittar ni mer information om rådande rekommendationer.

Mer infoimilla.se Boka platsinfo@imilla.se Telefon0768470984

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
12 Apr 17:00 Full bokad 2000 SEK

Presenteras av: