Åre Ölkafé gästas av Årets Kock Johan Backéus

”Årets Tema – vildplockat från skog, hav och fjäll”

Råvarorna som ligger till grund för kockarnas gästmenyer är hämtade från traktens skogar, fjäll och vattendrag. En varukorg av renaste slag, handplockad från jämtländska odlare, bönder och mathantverkare. Årets tema som sätter tonen är vildplockat från skog, hav och fjäll. Det innebär att nyttja och skapa, utifrån det som finns naturligt runt omkring i Jämtland, det som växer i säsong som är grundstommen för lokal, hållbar gastronomi. Måltiderna kombineras med pilsner från Melleruds ekologiska produktserie och det erbjuds även en del pilsnernyheter – både med och utan alkohol – allt för den optimala smakupplevelsen.

På torsdagen kommer Johan Backéus, vinnare av Årets Kock 2017, gästa Åre Ölkafé.


Åre Ölkafé

På Åre Ölkafé serverar vi rejäl mat lagad med kärlek. Råvarorna är av hög kvalitet och ölen bryggs på vårt egna bryggeri ett stenkast bort. Oavsett tid på dagen är du välkommen in till oss för en god bit mat, kall öl eller en fika. Du hittar oss i det gamla K-märkta stationshuset alldeles intill järnvägsstationen.

All mat på en tallrik, inget tjafs!


Johan Backéus

Johan Backéus är född den 27 februari 1986 och är uppvuxen i Matfors, Sundsvall. Johan har erfarenhet från restauranger som Aveqia, Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang Lux i Stockholm. Totalt har Johan ställt upp i Årets Kock sex gånger och förutom segern i Årets Kock 2017 kom han till semifinal 2012, tog silver 2013, var i final 2014 och tog silver 2016.

En klassisk Backéusrätt är en tallrik där det är tydligt vad man äter, man ska både kunna se och känna vad det är för råvaror som står i fokus. Kort och gott: en fänkål ska smaka fänkål. Ofta jobbar Johan med råvaran i olika former och texturer i en och samma rätt, som puré, chips, fermentera, sylta och så vidare. Johans stil kan beskrivas som nordisk med asiatiska influenser och lätta, fräscha smaker. För Johan är grunden till all matlagning glädje. Det ska vara roligt att laga mat och gör du det med både hjärta och själ samt en stor respekt för råvaran så kommer det också synas på tallriken. Matintresset kommer från mamma och farmor som lagade rejäl mat och alltid lät Johan vara med i köket. Jag gillar det, att laga mat tillsammans och involvera gästen i att själv färdigställa rätten genom att t. ex. riva något över tallriken de får in.

“Jag har utvecklats något enormt med hjälp av Årets Kock. Alla gånger jag ställt upp har jag fått med mig värdefull kunskap och erfarenhet som har format mig till den kock jag är i dag.”

 

 

För att hålla både er och vår by trygg denna vecka kommer vi jobba aktivt med att följa rekommendationerna som gäller lokalt och nationellt. Vi ber också er om hjälp att ta ert personliga ansvar när ni besöker denna programpunkt.

Här hittar ni mer information om rådande rekommendationer.

Mer infowww.åreölkafe.se Boka platsinfo@areolkafe.se

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
15 Apr 17:00 Begränsat antal 795 SEK

Presenteras av: