Mister French gästas av Årets Kock Jimmi Eriksson

 

Gästspel med Jimmie Erikson, vinnaren av Årets Kock 2016 som kommer att laga en 8 rätters som flyger ut i 4 serveringar.

Snacks
Petit choux – lök – ostkräm
Broccoli – jalapeno – puffat ris
Löjrom – gräddfil – pepparrot

Meny
Gravad & sotad röding
Kålrabbi – ingefära – forellrom – fläder – soja
Blåmussla – chorizo – potatis – lök
Kyckling – spetskål – gurka – rotselleri – ramslök
Brynt smörglass – kolasås – hallon (stenhusegård) – citronverbena – granola

 Jimmi Eriksson 

Jimmi Eriksson är född den 7 juli 1987 och är uppvuxen i Kungsängen, Stockholm. Jimmi har erfarenhet från restauranger som Lilla Ego, Pontus och Restaurang Jonas i Stockholm. Han har också arbetat utomlands i fyra år, bland annat vid Medelhavet och i London. Utöver Årets Kock 2016 har Jimmi vunnit Årets Unga Kock 2013, tagit silver i internationella Årets Unga Kock i Istanbul 2013, Concours International des Jeunes Chefs Rôtisseurs, och han vann Nordiska Mästerskapen 2017. Jimmi är medlem i Kocklandslaget.

Jimmi Eriksson tycker om enkel, rustik mat med mycket smak och olika texturer. Särskilt mycket gillar han det han kallar ”storstadskäk” och överraskar ofta med nya smakkombinationer samt blandar gärna olika texturer på tallriken – det måste hända något i munnen när man äter. Filosofin bakom sin matlagning förklarar han är att hitta bra smakkombinationer och konsistenser och att maximera råvaran. Han vill ha höga smaker i de råvaror han arbetar med och få ut så mycket som möjligt av dem.

“Att ständigt utvecklas, få mer erfarenhet och lärdom av branschen med hjälp av det jag inspireras av.”

Mister French

Mitt på Åre-torg hittar ni Mister French, en restaurang och cocktailbar med allt ifrån after-bike och luncher till en pulserande dinner-club och lounge. Upplev byns trevligaste utsikt eller ta en cocktail i vår bar som har hållbarhet som ledord.

Välkomna till Mister French Åre!

 

 

För att hålla både er och vår by trygg denna vecka kommer vi jobba aktivt med att följa rekommendationerna som gäller lokalt och nationellt. Vi ber också er om hjälp att ta ert personliga ansvar när ni besöker denna programpunkt.

Här hittar ni mer information om rådande rekommendationer.

Mer infomrfrench.se/are Boka platsare@mrfrench.se Telefon073-807 33 89

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
17 Apr 17:00 Begränsat antal 735 SEK

Presenteras av: