5 Snabba med Patrik Andersson

Inför Åre Gastronomy Week passade vi på att ställa 5 snabba frågor till Patrik Andersson om Capo i vinter och det här hade han att säga…


Vem är du?
Jag flyttade till Åre direkt efter studenten för att åka skidor. 10 år, några sommarsäsonger och ett gäng olika arbetsplatser senare så bor jag här året om och jobbar som köksmästare på Capo.


Berätta om Capo
Capo ligger i Hotell Åregården och är en svensk bistro med franska inslag, men det stoppar oss inte från att använda t.ex parmesan eller marconamandel eftersom vi tycker att det är så jävla gott. Jag antar att det inte finns någon som varit i Åre under hösten som har missat att vi bygger ny entré. Så den 13/12 slår vi upp dom nya dörrarna och kanske bjuder på några fler nyheter.


Berätta varför det är viktigt för er att vara med på Åre Gastronomy Week
Jag tycker att Åre Gastronomy Week är en grym chans för alla oss som håller på med gastronomi i byn att utvecklas och se andra saker än liftkön i VM8:an.


Vilken är din favoritråvara att laga mat på?
SMÖR! Utmanar alla att nämna något som inte blir godare med smör på. Väljer också nästan alltid fisk före kött och gillar att jobba mycket med örter.


Sista frågan, vi börjar snart närma oss julen, vilken är din favorit på julbordet?
Jämn match mellan sillen och skinkan, men måste jag välja så tar jag sillen.