5 snabba med Mixedbybella

Inför Bellas besök i vår Studio på Åre torg passade vi på att ställa några snabba frågor.

Vem är du? 
Bella Porcile. En italiensk-dansk restaurangare från Kalmar. En bartender som följer säsongerna Nu med ett brinnande intresse av vad naturens skafferi erbjuder som jag sen kan använda i mina cocktails och för annat. Har jobbat tio säsonger i Åre för ett antal år sen med lite avbrott där jag var i Mexico istället och utbildade mig till silversmed. Är nu tillbaka i byn där jag var med och öppnade upp baren på Boqueria men ska nu fortsätta på Fjällpuben som jag tagit fram drinkar åt och jobba med egna företaget mixedbybella med olika dryckesupplevelser.

Berätta varför du tycker det är viktigt att vara med på ÅGW?
Åre är mitt andra hem som mitt hjärta slår för. Jag vill vara med och lyfta fram Åre för den fantastiska mat- och dryckesdestination det nu blivit. Kommer visa upp och lyfta fram lokala/svenska hantverksprodukter i mina cocktails. På fredag står jag i Studion på Åre Torg och blandar mina naturnära cocktails mellan 15.00-18.30.

Vilken är din favoritråvara att göra drinkar på?
Allt från naturen. Var i Åre under höstmarknaden och plockade massa rönnbär och tranbär som jag frusit in och nu tar fram och förädlar. 

Vad händer för dig i år? 
Ser till att Mixedbybella kommer att växa och erbjuda mer upplevelser som har med natur, växter och dryck i kombination att göra. Ser fram emot en resa till Skottland bland annat för att träffa likasinnade och samla växter, örter och bär. 

Vilken är din favoritdrink? 
Själv dricker jag oftast extra dirty martini eller negroni. Eller att sitta med ett glas rött framför en brasa och förlora sig i elden är inte heller helt fel.

Besök Bella och prova hennes naturnära coctails på Åre Torg på fredag mellan 15.00-18.30