5 snabba med Linnea Lindgren

Inför Åre Gastronomy Week passade vi på att ställa 5 snabba frågor till Linnea Lindgren om Creperie & Logi i vinter och det här hade hon att säga…


Vem är du?

Jag heter linnea Lindgren och är kökschef på Creperie & Logi.


Berätta varför det är viktigt att vara med på ÅGW och vad ni valt att göra i år.

För oss är det första gången vi är med i år, vilket känns superkul! Det känns spännande att vara en del av Åre Gastronomy Week för att ta vara på möjligheten att inspirera både varandra och även erbjuda våra gäster en unik måltid. Det känns också kul att restauranger och kockar får tillfället att vara extra kreativa och skapa något nytt för veckan.

Vi på Creperiet tycker det är viktigt att alla ska känna sig välkomna. Det ska vara enkelt att göra ett skräddarsytt alternativ vid matallergier.  Lika självklart som att det finns vegetariska och veganska rätter på vår meny. Jag inspireras av det grönare köket och valde således att ta fram en vegansk och en vegetarisk specialmeny för veckan. 


Vilken är din favoritråvara att laga mat på?

Jag älskar variationen man kan uppnå av rotfrukter. 


Berätta om Creperiets inriktning och filosofi?

Creperiets inrikting är att servera franska galetter och crepes samt fransk, torr cider. Genom att använda oss av svenska och lokala ingredienser och råvaror har vi gjort vår egna tolkning. Creperiets filosofi är att alla ska känna sig välkomna och har därför en meny med rätter i alla prisklasser. 


Finns ni på fler ställen?

Jajamen! Creperie & Logi startades i Visby i strykjärnshuset och numera finns vi även i Vasastaden i Stockholm.