5 snabba med Glenn Söderberg

Inför Åre Gastronomy Week passade vi på att ställa 5 snabba frågor till Glenn Söderberg som precis tagit över den populära krogen Fjällpuben tillsammans med sin fru Anette och det här hade han att säga…

 

Vem är du?
Glenn Söderberg, driver Rautjoxa och Fjällpuben tillsammans med min fru Anette.
Driver även en liten sommarkrog på Gotland på sommaren, Lergrav Fisk & Café.
Berätta varför ni tycker det är viktigt att vara med på ÅGW
Det är viktigt att lyfta fram att krogarna och maten är en stor del i att Åre är norra Europas bästa skidort.
Vilken är din favoritråvara att laga mat på?
Pilgrimsmussla, för att den går att variera så mycket och är väldigt tacksam att kombinera med olika smaker! Helst vill man köpa den färsk i skal från våra grannar i väster, Norge.
Berätta om era planer för Fjällpuben.
Vi är ödmjuka och tacksamma att få möjligheten att förvalta denna mysiga krog. Den är en skön känsla i lokalen, mest troligt beroende på att det har varit en bra krog där i över 40år. Vi kommer självklart fortsätta att servera vällagad mat med inspiration från Jämtland, Norrland och kusten i Tröndelag.

Vi vill skapa en avslappnad och familjär stämning, där det känns lika naturligt att komma in och bara ta ett glas vin som att äta en trerätters middag. Vi är väldigt nöjda med vår lilla bar som vi har byggt, då den skapar mer liv i lokalen och erbjuder gästerna att komma lite tidigare och ta en drink innan middagen eller hänga kvar efteråt och ta en espresso och grappa.

Vilken är din favoriträtt?
Favoriträtten på vår meny är renen! Det känns bra att servera bra svenskt renkött med en härlig enbärsgräddsås. Hållbart, ärligt och gott!