5 snabba med Fredrik Larsson

Inför Åre Gastronomy Week passade vi på att ställa 5 snabba frågor till Fredrik Larsson som tar sitt koncept Boqueria till Åre i vinter och det här hade han att säga…

 

Vem är du?

Jag heter Fredrik Larsson och är kreativ och gastronomisk ledare för Boqueria gruppen. Jag kommer från Stockholm. Jag har tidigare varit kapten för kocklandslaget och jobbat runt om i världen. Vid sidan om jobbet så älskar jag att jaga och spenderar mkt tid i skogen.

Berätta varför ni väljer att öppna Boqueria även i Åre.

Vi har under en ganska lång tid planerat att expandera och låta folk få uppleva vad Boqueria är på annan ort. Boqueria är en väldigt levande och glad krog. Precis som Åre. Vi tror att vi kommer kunna bidra på ett kul sätt till den redan så bra restaurang scenen i byn.

Berätta varför det är viktigt för er att vara med på Åre Gastronomy Week.

Som de flesta vet så är ju restaurangscenen i Åre fantastisk. Vi vill på vårat sätt kunna bidra och låta alla våra gäster få uppleva Åres mat. Åre Gastronomy Week är ett steg att kunna vara väldigt kreativa tillsammans i byn. Jobba tätt och framför allt bryta vardagen lite. Det vore kul om alla tillsammans drar åt hållet att Gastronomy Week konverterar Åre till en stor matmarknad så att gästerna verkligen kan testa alla krogar. Lite foodcourt-känsla.

Vilken är din favoritråvara att laga mat på? 

Grönsaker såklart men det säger ju alla. Nä jag älskar nästan alla råvaror, så länge det är bra kvalitet. Föredrar dock att laga mat på hösten då grönsakerna har fått växa över sommaren  och smakar lite mer. Just nu är det ju jaktsäsong och vilt är fantastiskt och något som är viktigt att vi äter mer av.

Sista frågan, vi börjar snart närma oss julen, vilken är din favorit på julbordet?

Sill! I alla former. Vi borde käka mer sill året om. Det är ju hur gott som helst!