PopUp-restaurang Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

Välkomna till årets Åre Gastronomy Pop-Up restaurang!

Genom samarbetet mellan Melleruds och Årets Kock är vi stolta att kunna presentera tre vinnare av Årets Kock som under kvällerna kommer att laga middagar gjorda på råvaror från en jämtländska varukorg. Råvarorna har valts ut av Lena Flaten.

Denna kvällen bjuder Thomas Sjögren, vinnare av årets kock 2015, på sin avsmakningsmeny gjord på utvalda lokala råvaror.

Pris: 895 kronor
Dryckespaket: 590 kronor
Alkoholfritt dryckespaket: 300 kronor

Endast 24 personer kommer få delta vid middagen denna kväll och träffa Thomas och uppleva hans fantastiska hantverk.
Bokning (max 4 personer) sker via mail till info@aregastronomy.se
Bokning är bekräftad först när ni fått svar tillbaka från oss.Om Thomas:
Thomas Sjögren är född den 30 mars 1991 och är uppväxt i Granö, Umeå. Thomas är aktiv på Smögen och driver Skärets Krog, Skärets Café, Smögens Bageri och Loftet i Hunnebostrand samt sommartid på den lilla krogen Hampholmen utanför Kungshamns. Har erfarenhet från restauranger som Swedish Taste, 28+, Thörnströms Kök-Privata Rum i Göteborg. Utöver Årets Kock 2015 har Thomas kommit två i tävlingen Nordic Chef of the Year samt tagit ett VM-silver med Juniorkocklandslaget 2014.

Det som kännetecknar Thomas Sjögren som kock är hans enkla men vällagade mat med oväntade smaker och förmågan att lyfta fram rätter på ett lite överraskande sätt. Thomas försöker skapa en twist som gör maten extra intressant och att det lilla extra märks när man äter. Basen är alltid råvaran och stort fokus ligger på att hitta råvaror av hög kvalitet. På tal om råvaror, alger är något som fascinerar Thomas och som han tycker att vi borde bli bättre på att använda i vår matlagning. Det finns så många olika sorter och alla har sin charm menar han.

Foto: Martina Wärenfeldt

Boka platsinfo@aregastronomy.se

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
20 Mar 19:00 24st 895 SEK

Presenteras av: