Popup-restaurang Johan Backéus, Årets kock 2015

Välkomna till årets Åre Gastronomy Pop-Up restaurang!

Genom samarbetet mellan Melleruds och Årets Kock är vi stolta att kunna presentera tre vinnare av Årets Kock som under kvällerna kommer att laga middagar gjorda på råvaror från en jämtländska varukorg. Råvarorna har valts ut av Lena Flaten.

Denna kvällen bjuder Johan Backéus, vinnare av Årets Kock 2017, på sin avsmakningsmeny gjord på utvalda lokala råvaror.

Pris: 895 kronor
Dryckespaket: 590 kronor
Alkoholfritt dryckespaket: 300 kronor

Endast 24 personer kommer få delta vid middagen denna kväll och träffa Johan och uppleva hans fantastiska hantverk.
Bokning (max 4 personer) sker via mail till info@aregastronomy.se
Bokning är bekräftad först när ni fått svar tillbaka från oss.

Om Johan:

Johan Backéus är född den 27 februari 1986 och är uppvuxen i Matfors, Sundsvall. Johan har erfarenhet från restauranger som Aveqia, Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang Lux i Stockholm. Totalt har Johan ställt upp i Årets Kock sex gånger och förutom segern i Årets Kock 2017 kom han till semifinal 2012, tog silver 2013, var i final 2014 och tog silver 2016.
En klassisk Backéusrätt är en tallrik där det är tydligt vad man äter, man ska både kunna se och känna vad det är för råvaror som står i fokus. Ofta jobbar Johan med råvaran i olika former och texturer i en och samma rätt, som puré, chips, fermentera, sylta och så vidare. Johans stil kan beskrivas som nordisk med asiatiska influenser och lätta, fräscha smaker. För Johan är grunden till all matlagning glädje. Det ska vara roligt att laga mat och gör du det med både hjärta och själ samt en stor respekt för råvaran så kommer det också synas på tallriken. 

Foto: Madeleine Landley

Boka platsinfo@aregastronomy.se

Tillfällen

Datum Tid Platser Kostnad
19 Mar 19:00 24st 895 SEK

Presenteras av: